< nazaj na novice

23. november 2013 / Svečanosti

Kraj: Šoštanj

OZVVS Šoštanj

Razvitje društvenega praporja OZVVS Šoštanj

Spoštovane veteranke in veterani, člani in članice Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj

V letu 2013 smo dosegli tisto kar smo si od svoje ustanovitve v letu 2010, najbolj želeli. Postali smo polnopravni člani Zveze veteranov vojne za Slovenijo. Kot že veste se je ta slavnostni dogodek zgodil na Glavnem zboru ZVVS, ki je bil meseca aprila v Zagorju ob Savi. Organizacija, ki ji pripadamo nas je priznala za polnopravne člane.

Zato smo se odločili, da našo veteransko organizacijo dvignemo tudi na simbolni ravni. Kot vsa veteranska društva si tudi naše društvo zasluži, da se v javnosti pokažemo s praporjem društva.

Prapor društva predstavlja simbol pripadnosti, še posebej pri humanitarnih, reševalnih in veteranskih društvih. Praporji imajo svojo zgodovinsko vrednost in v simbolnem smislu dodatno povezujejo člane društva.

V organizaciji OZVVS Šoštanj nameravamo še do konca leta slovesno razviti svoj, veteranski prapor. Oblika in vsebina praporja sta določeni s pravili ZVVS.

V mesecu septembru ste od OZVVS Šoštanj prejeli tudi vljudnostni dopis, v katerem prosimo vse člane našega društva, da s svojim finančnim prispevkom omogočijo nakup društvenega praporja. Višina prispevka je prostovoljna. Glede na možnosti pričakujemo prispevke med 5 in 30 evri, lahko je tudi več. Vsak član, ki bo prispeval sredstva, bo zapisan na posebni častni spominski tabli za prapor. Z veseljam vam sporočamo, da se je več kot polovica veterank in veteranov našega združenja na naš poziv že odzvala in nakazala denarna sredstva v skladu s svojimi zmožnostmi, za kar se jim tudi toplo zahvaljujemo. Naprošamo pa še vse tiste veteranke in veterane, ki še niste donirali za razvitje našega prapora, da to čimprej storite.

Vodstvo društva se še posebej trudi  tudi z zbiranjem sredstev pri podjetjih in organizacijah, ki bi lahko donirala finančna sredstva.

S Skupno pomočjo bomo razvili častni prapor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj.

Spremljajte naš  spletni portal:  www.veterani-sostanj.si , na katerem so objavljene vse aktualne novice in dogodki, ki smo jih izvedli v letošnjem letu, objavljene pa so tudi aktivnosti in vabila  na aktivnosti, ki jih bomo izvedli še do konca letošnjega leta.   

 

Veteranski pozdrav!

 

Predsedstvo OZVVS Šoštanj

 

Slikovne priloge

  • 23. 11. 2013
    Osnutek praporja Območnega združenja ZVVS Šoštanj


Datotečne priloge


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 5813
št. pogledov trenutnega uporabnika: 5798
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 02:34:41 | čas izdelave strani: 0,415s