< nazaj na novice

26. avgust 2013 / Obvestila / Pomembno

Kraj: Ljubljana

IZJAVA ZA JAVNOST ZVVS – ROVTE

SREDSTVOM JAVNEGA OBVEŠČANJA

Veterani, združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo, z zaskrbljenostjo in tudi ogorčenjem spremljamo nadaljevanje delitve slovenskega naroda in ponarejanje ter prilagajanje zgodovine strankarskim in osebnim potrebam in koristim.


Pričakovali smo,da bo zborovanje v Rovtah pietetno dejanje v spomin na tiste ljudi, ki so umrli v drugi svetovni vojni kot pripadniki domobranskih enot.


Na žalost je bila tudi ta priložnost oskrunjena s strankarsko politiko in politizacijo s ciljem nadaljevanja revizije zgodovine slovenskega uporništva. Sam slavnostni govorec je obsodil fašizem in s tem tudi tiste, ki so s tem zlom 20. stoletja sodelovali. Tudi veterani vojne za Slovenijo se strinjamo z obsodbo storjenih zločinov po končani II. svetovni vojni, vendar je enačenje borcev za svobodo in kolaborantov s fašisti nesprejemljivo! Tako, kot je nesprejemljivo stališče o tem, da so v osamosvojitveni vojni zmagali domobranci in njihovi potomci.


Še več, očitno se ta “ofenziva ponarejanja” seli iz obdobja druge svetovne vojne v obdobje slovenske osamosvojitve in osamosvojitvene vojne. Iz ust glavnega govorca smo izvedeli, da naš glavni nasprotnik ni bila Jugoslovanska armada ampak slovenski komunistični vrh. Le kako smo to lahko spregledali in dvaindvajset let verjeli, da smo se borili zoper JA? Takšno govorjenje slovenski in mednarodni javnosti je žalitev za vse domoljube, predvsem pa manipulacija in izkoriščanje v politične namene vseh tistih, ki smo v celotnem procesu osamosvajanja sodelovali.


Veterani Zveze veteranov vojne za Slovenijo zahtevamo od najvišjih predstavnikov slovenske države, da storijo vse, da se takšno početje političnih strank in njihovih predstavnikov konča in se do hujskaštva in revizije zgodovine zavzame ničelna toleranca. Razumemo vsebino demokracije, vendar vse ima svoje meje! Takšno početje, kateremu smo priča, vodi v sovraštvo, ki se lahko prej ali slej konča z nasiljem.


Naj ne bodo pietetne slovesnosti, organizirane v spomin na mrtve vojake in civile oskrunjene s politiko in enako naj velja za zgodovino slovenskega naroda!


Veterani vojne za Slovenijo smo se borili za boljši jutri, zato od slovenske politike pričakujemo, da se bo zazrla v prihodnost in predvsem iskala rešitve za boljši jutri vseh nas.

V imenu predsedstva ZVVS

Ladislav Lipič
predsednik

 

 

Izvorni dokument priložen v datotečni prilogi.Vir: Predsedstvo ZVVS

Slikovne priloge

  • 26. 08. 2013
    Ponosni


Datotečne priloge


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2875
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2826
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 12:45:44 | čas izdelave strani: 0,417s