< nazaj na novice

05. julij 2013 / Pomembno

Kraj: Ljubljana

Podpisi podpore za spremembo 101. člena ZUJF-a predani v državni zbor

Spoštovani,

v četrtek, 04.07.2013 smo predstavniki Zveze veteranov vojne za Slovenijo in Združenja Sever predali podpise podpore za spremembo 101. člena ZUJF-a v Državni zbor.


Potrebno število zbranih podpisov je krepko preseglo število 5.000, kolikor je minimalno število po Zakonu o referendumu in ljudski iniciativi. Z množičnostjo in organiziranostjo obveščanja, zbiranja in distribucije podpisov smo dokazali, da veterani še vedno zmoremo in znamo stopiti skupaj in se boriti za svoje pravice, kot tudi za pravice drugih sodržavljanov.

Velika zahvala gre vsem tistim, ki ste na kakršen koli način sodelovali v omenjeni akciji zbiranja podpisov. Še posebej gre zahvala vsem volivkam in volivcem, ki so prispevali svoj podpis k pobudi zahtevka za vložitev zakonodajnega postopka. Ni vas bilo malo, ki ste aktivirali cele družine, prijatelje in znance. To nas navdaja z velikim ponosom in nam daje veliko moč, da se še naprej zavzemamo za pravice vojnih veteranov.

Upamo, da bodo tudi predstavniki ljudstva upoštevali jasno izraženo voljo ljudi in potrdili predlagano zakonodajno spremembo.Vir: Mitja Jankovič

Slikovne priloge

  • 16. 07. 2013
    LOGO


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. BOJAN KASTELIC , 14.07.2013 13:27
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
podpisi podporeza spremembo101. člena ZUJF-a predani v DZ

"Z množičnostjo in organiziranostjo obveščanja zbiranja in distribucije podpisov smo dokazali, da veterani še vedno zmoremo in znamo stopiti skupaj in se boriti za svoje pravice, kot tudi za pravice drugih sodržavljanov."To pa je bila akcija in angažiranost naših dobro plačanih funkcionarjev za nič dela!Kakšna sprememba zakona?Niste v stanju niti preveriti ustavnosti zakona!155.člen Ustave REPUBLIKE SLOVENIJE jasno in nedvoumno piše o prepovedi povratne veljave pravnih aktov.Naj politika raje končno prične spoštovati USTAVO in uveljavljene vrednote!!

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2560
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2517
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 05.12.2021 00:49:01 | čas izdelave strani: 0,428s