< nazaj na novice

28. junij 2013

Kraj: Vipava

Kolesarski maraton

Veterani vojne za Slovenijo Ajdovščina - Vipava in Društvo Sever smo ob pomoči kolesarskih klubov Izvir Vipava in Dobrovo Brda v soboto 22. junija organizirali že sedmi veteranski kolesarski maraton »Po poteh obeležij vojne za Slovenijo 1991«. Maraton se vedno organizira v mesecu juniju  zaradi spomina na dogodke iz leta 1991.

 

Start maratona je bil v Vipavi in pot je kot običajno peljala najprej proti Gočam in se nato spustila v dolino Branice, nadaljevala skozi Dornberk, Vrtojbo, Šempeter in Rožno Dolino. Sledil je kratek postanek in okrepčilo v Novi Gorici, nato so kolesarji krenili skozi Kromberk nazaj proti Vipavi. Pot je dolga 85 km in je v celoti asfaltirana. Kolesarji in spremstvo ves čas vozijo v strnjeni koloni. Maraton ni tekmovalni ampak je rekreativnega značaja in tako so se ga  letos udeležili tako najmlajši kot starejši kolesarji.

 

Zaključek maratona je bil v Vojašnici Janka Premrla Vojka, kjer so kolesarji dobili spominsko medaljo in seveda kosilo. Udeležba na maratonu je bila iz vseh koncev Slovenije in kolesarji so pohvalili lepote Braniške in Vipavske doline in tudi organizacijo s vsem potrebnim spremstvom ter zavarovanjem. Organizatorje maratona nas veseli predvsem to, da je udeležba vsako leto številčnejša. Letos smo našteli 135 kolesarjev.

 

Fotografije so na povezavi: http://www.ajdovscina-vipava.zvvs.si/Vir: Jožko Člekovič OZVVS Ajdovščina-Vipava

Slikovne priloge

  • 16. 07. 2013
    Kolesarski maraton 2013


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2647
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2628
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 23:19:25 | čas izdelave strani: 0,413s