< nazaj na novice

29. maj 2013

Kraj: Ljubljana

28. tradicionalni spominski pohod na Triglav - 12. in 13. julija 2013


28. tradicionalni spominski pohod na Triglav

 

TRIGLAV – SIMBOL SLOVENSTVA

 

R A Z P I S

 

28. tradicionalnega spominskega pohoda združenja borcev za vrednote NOB, veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS in SEVER) in Slovenskih častnikov na Triglav

 

Spominski pohod posvečamo Triglavu - simbolu slovenstva in partizanskim patruljam, ki so se v boju za svobodo povzpele na vrh v letu 1944, 70-letnici ustanovitve Prešernove brigade in 45- letnici ustanovitve TO Slovenije. Pohod in zaključna prireditev predstavljata eno od osrednjih vsakoletnih domovinskih prireditev v Sloveniji. 

 

1. PROGRAM POHODA

 

1.1.         28. tradicionalni spominski pohod bo 12. in 13. julija 2013. Na pot bomo krenili v petek, 12. julija ob 6-ti uri z Rudnega polja. Organizirani pohodniki iz posameznih smeri Primorske ali od drugod na pot krenejo po svojih programih in s svojim varovanjem.

1.2.         V slučaju slabega vremena se start pohoda prestavlja za eno uro do 11-h, ko bo sprejeta končna odločitev – pohod DA, ali pohod ODPOVEDAN!!

 

Iz Rudnega polja nas bo pot vodila nad Velim poljem, mimo Vodnikovega doma preko Planike na vrh Triglava, kjer bo ob 13:30 uri krajša kulturna slovesnost.

 

Sestopili bomo k Triglavskemu domu na Kredarici. Vsem Združenjem priporočamo, da pohodnike opremijo s svojim praporom, ki ga bodo ponesli na vrh Triglava oziroma na Kredarico. Posamezna združenja naj organizatorju sporočijo udeležbo na gori s praporom. Prevoz praporov s helikopterjem na relaciji Rudno polje – Kredarica in nazaj bo možen, če bo vreme dopuščal let helikopterja.

Ob 17:30 uri bomo pred Triglavskim domom na Kredarici obeležili naš pohod in njegovo zgodovinsko izročilo na proslavi s pozdravnim nagovorom in kulturnim programom. Program bomo pričeli z mimohodom praporov vseh združenj po protokolu, ki ga določi praporščak ZVVS. Če pohod na  vrh ne bo mogoč, bo proslava na Kredarici predvidoma ob 15:00 uri – odvisno od vremena. Po tej slovesnosti bomo druženje nadaljevali do približno 22. ure.

Želja je, da bi kulturni program na Kredarici izvajali kulturniki iz vrst pohodnikov. Vabimo pevce, recitatorje in druge, da pripravljenost za nastop javijo organizatorju, ki bo pripravil vse potrebno za usklajeno nastopanje.

 

 

1.3. Odhod s Kredarice nazaj na Rudno polje bo v soboto, 13. julija, ob 7. uri.

 

Od 10:30 do vključno do 13:00 ure bo za vse udeležence pohoda na Rudnem polju organizirana prehrana, enolončnica - kosilo.

 

Ob 13:00 uri bo na biatlonskem stadionu na Rudnem polju zaključna javna prireditev, ki se jo bomo pohodniki udeležili s postrojem, prapori s pohoda  in svečanim prihodom pohodnikov na prireditveni prostor.

 

Zveza združenj borcev za vrednote NOB organizira v istem času tudi skrajšan pohod z Rudnega polja do Vodnikovega doma na Velem polju. Število udeležencev tega skrajšanega pohoda ter časovnico pohoda določi Združenje borcev za vrednote NOB Radovljica.

 

2. ZBIRANJE PRIJAV

 

Število prijav pohodnikov je neomejeno. Omejeno pa je število prenočišč v Triglavskem domu na Kredarici. Posamezna združenja imajo na razpolago naslednje število nočitev na Kredarici :

 

          ZVVS  151                  ZZB NOB   52          SEVER     42          ZSČ     35

                         

Organizator je rezerviral tudi vse zmogljivosti Doma Planika (120) in Staničeve koče (112).

 

Prijave poslati na predpisanih obrazcih do vklučno 14. junija 2013 na:

 

Območno združenje VVS Zgornje Gorenjske, Ljubljanska c. 60, 4240 Radovljica

 

Prevzem majic, kap, značk in bonov za posamezne skupine mora biti organizirano tako, da ena oseba prevzame ves materijal za vse člane skupine.

 Prevzem bo možen  že v sredo, 10. julija, v hotelu Center na Pokljuki, sicer pa v četrtek, 11..07. od 10-ure dalje v sprejemni pisarni pohoda na Rudnem polju. Vsaka skupina vnaprej določi svojega predstavnika, zadolženega za pravočasno podelitev posameznikom. Skupine, ki želijo bone za prenočišče in prehrano prevzeti na Kredarici naj to obvezno navedejo v prijavi, preostanek artiklov v vrečki pa prejmejo v soboto na Pokljuki.

 

3. ORGANIZACIJA NOČITEV

 

Organizator bo v hotelu CENTER na Rudnem polju in Vadbenem centru SV  na Pokljuki ter vojašnici v Bohinjski Beli rezerviral razpoložljiva prenočišča za pohodnike iz oddaljenejših krajev, ki bi želeli dan pred pohodom s četrtka na petek  (11/12. julij) prespati na Pokljuki ali Bohinjski Beli ter s petka na soboto (12/13 julij) na Pokljuki. Pohodniki to željo navedejo v prijavnici in jo uskladijo v krovni organizaciji s prejemnikom prijav (OZ VVS Zgornja Gorenjska). Rezervacija bo veljala, ko jo bodo zainteresirani pohodniki še telefonsko potrdili v času od 07. do 10. julija 2013 v hotelu CENTER na tel 04 532 0000  ali  Vadbenem centru Pokljuka na tel. 04 5965 111.

Koordinacija za prenočišča v Vadbenem centru SV na Pokljuki, v vojašnici na Bohinjski Beli, domu Planika in Staničevem domu bo potekala na osnovi vrstnega reda prijav.

Organizator bo vsakemu Združenju izdal ustrezno število rezervacijskih kuponov

pred pohodom v prijavni pisarni.

Brez predložitve tega kupona na recepciji ne bo možna nočitev v dodeljenih objektih.

 

4. VPLAČILA

4.1. Območna združenja VVS pošljejo poimenske prijave na priloženem obrazcu. Nočitev na gori bo dodeljena na osnovi želja, oziroma vrstnega reda prijav.

Cena  prenočitve v vadbenem centru Pokljuka ali v vojašnici na Bohinjski Beli je 4 € na osebo, cena  nočitve z enolončnico in čajem na Kradarici je 20 €,

na Planiki in v Staničevem domu pa 18 €.

4.2. Organizacijski stroški na posameznika znašajo letos 17 €. Del tega zneska v višini 9 € bo za svoje člane  pokrila ZVVS.

V tej ceni je všteta enolončnica v soboto (13. julij) na Rudnem polju, ter kapa,  majica in značka.

 

4.3. Naše OZ VVS Zgornja Gorenjska bo po potrditvi mesta nočitve posameznim Območnim združenjem VVS poslalo račun (tako kot lani), z vplačilom na naš trč. pa je končno potrjeno mesto nočitve Na osnovi dokazila o vplačilu bo vodja pohodnikov posameznih Območnih združenj VVS lahko prevzel bone za nočitve na gori, ter bone za prehrano na Rudnem polju in prevzel kape in majice.

 

 

 

VSE REZERVACIJE POTEKAJO IZKLJUČNO PREKO ORGANIZACIJSKEGA ODBORA!

 

Rezervacije bodo izvršene po vaših željah.  Velja načelo, kdor se prej prijavi - prej dobi prostor. Blok za prenočitev v posamezni koči ostane pri gostu in služi kot dokazilo rezervacije prenočišča. Dogaja se, da se nam pojavljajo »nepovabljeni gostje oziroma prijatelji«, ki jih s seboj pripeljejo naši pohodniki ali kako drugače izkoristijo veliko obremenitev koč.

 

 

5. POGOJI ZA UDELEŽBO IN NAVODILA ZA POHOD

 

Pohoda se lahko udeležijo člani ZVVS, združenja SEVER, ZSČ in ZB za vrednote NOB, ki so zdravstveno in kondicijsko sposobni premagati to obremenitev. Pred prijavo ocenite svoje zdravstveno stanje in kondicijsko usposobljenost.

 

Pohoda se udeleži vsak na lastno odgovornost!

 

Organizator bo poskrbel za varnostno službo (ekipa gorskih reševalcev in zdravnik), ki bo delovala v organizirani koloni Rudno polje - Vodnikov dom - Planika – Triglav – Kredarica – Planika ali Staničeva koča v petek od 06:00 do 16:00 ure in v soboto od 07:00 do13:00 ure na relaciji od prenočišč do Rudnega polja. Pohod bo  organizator prilagajal trenutnim vremenskim razmeram. Če vreme ne bo dopuščalo, vzpon na vrh ne bo dovoljen, pohod pa bo preusmerjen samo do Triglavskega doma na Kredarici.

 

Z izpolnjeno in podpisano prijavnico se vsak udeleženec zavezuje, da bo spoštoval navodila organizatorja pohoda in pravila obnašanja v Triglavskem narodnem parku ter, da se pohoda udeležuje na lastno odgovornost.

Druge podrobnosti in posebnosti prijav in udeležbe določijo pasamezna združenja sama.

 

POZORNO PREUČITE DODATNA POJASNILA NA PRIJAVNICI ZA POHOD!

 

Nasvidenje na pohodu!

 

 

PREDSEDNIK ORGANIZACIJSKEGA ODBORA                                                                                                                                                   

Tone KAPUS

Slikovne priloge

  • 29. 05. 2013
    Pohod na triglav - ZVVS, SEVER, NOB, ZSČ


Datotečne priloge


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3870
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3850
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 22:55:03 | čas izdelave strani: 0,430s