< nazaj na novice

23. maj 2013

Kraj: Brestanica

V Brestanici 7. seja predsedstva ZVVS

7. seja predsedstva ZVVS

 

Gostitelj 7. seje predsedstva Zveze veteranov 7. maja 2013 je bil Pokrajinski odbor Posavje in njen predsednik Rudi Smodič. Seja je bila v obnovljenem gradu Rajhenburg v Brestanici.

Vse navzoče je pozdravil in jim zaželel dobro delo tudi župan Krškega Miran Stajnko.

 

Pred uradnim pričetkom seje so nam gostitelji organizirali tudi voden ogled gradu, v katerega je občina Krško ob pomoči evropskih sredstev vložila več kot 5 milijonov €. Sam grad ima bogato zgodovino, iz zgodovine pa je znan predvsem kot zbirni center, iz katerega so med II. svetovno vojno transportirali slovenske izseljence v Nemčijo na prisilno delo.

 

V rednem delu pa so člani predsedstva obravnavali aktualne zadeve. Poleg ocene Glavnega zbora ZVVS so bili pregledani tudi zavezujoči sklepi in dogovor o njihovi realizaciji. Skladno s tem je predsedstvo obravnavalo tudi poročilo o porabi za prvo tromesečje leta 2013 in predlog rebalansa finančnega načrta za 2013. Predlog rebalansa je bilo potrebno pripraviti zaradi dokončno znanega financiranja s strani resornega ministrstva.

Po nekajkratnih usklajevanjih je bila končno podpisana pogodba o financiranju za leto 2013 v višini 235.000 €. Znesek je še za dodatnih 17.000 € nižji, kot so bila prejeta sredstva v letu 2012, vendar precej višji, kot so bila prvotno odobrena sredstva, ki jih je dodelil prejšnji minister za delo, družino in socialne zadeve. Predlagani rebalans in poročilo o porabi so člani predsedstva potrdili soglasno.

 

Prav tako je bila imenovana komisija, ki bo pripravila predlog porabe sredstev, ki jih Zveza veteranov pridobiva na osnovi pogodbe o vračilu vlaganj v CVVS Logatec. Sredstva so namenska in niso namenjena za redno dejavnost zveze. Za predsednika komisije je bil imenovan Venčeslav Ogrinc, predsednik PO Vzhodna Štajerska.

 

Za Zvezo veteranov je letošnje leto jubilejno, saj praznujemo 20. letnico delovanja. Člani predsedstva so odločili, da prireditev pripravimo 10. oktobra v Ljubljani. Ob tej priložnosti bo Zveza veteranov izdala posebno priznanje, obliko in merila za podelitev bo predlagala komisija za Statusna in kadrovska vprašanja, pripravljeni pa bodo v kratkem.

 

Člani predsedstva so obravnavali tudi vlogo za vključitev društva za Vrednote slovenske osamosvojitve (VSO) v Koordinacijo domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije. Po krajši razpravi vloge so vlogo soglasno zavrnili. Takšno bo tudi stališče predstavnika Zveze veteranov v omenjeni koordinaciji.

 

Slikovne priloge

  • 23. 05. 2013
    Grad Rajhenburg pri Brestanici gostil 7. sejo predsedstva ZVVS


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2379
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2374
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 23:20:53 | čas izdelave strani: 0,420s