< nazaj na novice

19. maj 2013 / Pozivi / Pomembno

Kraj: Ljubljana

ZBIRANJE PODPISOV ZA SPREMEMBO 101. ČLENA ZUJF

ZBIRANJE PODPISOV ZA SPREMEMBO 101. ČLENA ZUJF

 

PODPORA VOLIVCA POBUDI ZA VLOŽITEV PREDLOGA ZAKONA

 

Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in Zveza policijskih veteranskih društev Sever (Sever) sta pristopili k pripravi Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o uravnoteženju javnih financ (ZUJF).

 

Z uveljavitvijo ZUJF-a se je nesorazmerno poseglo v pridobljene pravice veteranov in velika večina med nami je izgubila edino materialno pravico, plačilo premije dodatnega zdravstvenega zavarovanja.  Z odvzemom pravic pa tudi Zakon o vojnih veteranih izgublja svoj pomen in ostaja mrtva črka na papirju.  Obe zvezi sta že v letu 2012 opravili niz pogovorov s predstavniki parlamentarnih strank, ki so obljubili podporo spremembi in dopolnitvi Zujf-a, toda glasovanje je pokazalo, da so bile obljube dane s figo v žepu. Tedanja vladajoča koalicija je spremembe, ki bi izgubljene pravice upravičencem vrnila pod določenimi pogoji gladko zavrnila.

Pravila določajo, da poslanci o isti zadeve ne smejo odločati prej, kot po preteku 1 leta od obravnave razen, če vsaj 5000 volivcev ne izrazi podporo zakonodajnemu predlogu. Odločili smo se za to pot, saj ocenjujemo, da ne moremo čakati še dodatno leto. Zbiranje podpisov je le prvi korak k ponovni pridobitvi naših pravic. Tudi veterani se zavedamo težkih finančnih razmer v državi, zato v spremembah predlagamo, da se pravice avtomatično vrnejo leto po tem, ko bo gospodarska rast presegla 2,5 %.

 

Predsednik parlamenta RS g. Janko Veber je sprejel naše argumente in razpisal rok za zbiranje podpisov volilcev za spremembo 101. člena ZUJF-a.

 

   V spodnji priponki se nahaja OBRAZEC PODPORA VOLILCA

 

Zbiranje podpisov bo potekalo od 8. maja do 06. julija 2013. Vsi volilni upravičenci lahko svoj podpis na predpisanem obrazcu overijo pri uradni osebi na 58 Upravnik enotah in 138 krajevnih uradih. Vsi, ki imajo digitalno potrdilo, lahko podporo izrečejo tudi na strani e-uprave.

 

Zelo pomembno je, da obrazec izpišete čitljivo, da navedete ime in priimek kot je to zapisano na osebnem dokumentu, pri navedbi rojen mora biti zapisan dan, mesec in leto rojstva ter da vpišete svoje stalno bivališče.

 

Izpolni se tudi polje C.PZ/  kjer vpišete : ZA SPREMEMBO 101. ČLENA ZUJF

Zelo pomembno je, da obrazec podpišete pred uradno osebo.

 

Izpolnjen in potrjen obrazec je potrebno posredovati na naslov: ZVVS, Rojčeva 16, 1000 Ljubljana. Obrazec je možno oddati tudi v območnih združenjih obeh veteranskih organizacij.

 

Pozivamo vse volivke in volivce še posebej pa vojne veterane, da prispevajo svoj podpis k ponovni uveljavitvi pravic, ki so nam bile tako nečastno odvzete. Pravice, ki izhajajo iz Zakona o vojnih veteranih niso plačilo, pač pa zahvala za naša dejanja, ki so privedla do vzpostavitve samostojne in neodvisne države Slovenije.

 

Skupaj v vojni, skupaj v miru.

 

Zveza veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) in

Zveza policijskih veteranskih društev Sever (Sever)

 

Slikovne priloge

  • 16. 05. 2013
    Zveza veteranov vojne za Slovenijo


Datotečne priloge


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Zoran , 22.05.2013 21:22
ocena (3)
se strinjamse ne strinjam
101.člen ZUJF

Danes sem bil na UE in izpolnjen obrazec podpore volilca za spremembo 101.člena ZUJF, in po podpisu referentke na UE ter pripisani oznaki 580, s priporočeno pošto poslal na ZVVS, Rojčeva 6, Ljubljana. Obenem bi predlagal, da redno in ažurno obveščajo zainteresirano javnost, koliko podpisov je bilo že zbranih in aktivnosti za čimvečjo udeležbo.

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja VALTER BALDAŠ , 21.05.2013 09:01
ocena (4)
se strinjamse ne strinjam
101. člen ZUJF

Lepo, da se trudijo. Skrbi pa me kdaj nam bo to vrnjeno. Ko bo, če bo leto po rasti 2,5 BDP. Se dočakamo?

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Zoran , 20.05.2013 23:10
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
101.člen ZUJF

Končno se je tudi naša krovna organizacija vključila v reševanje problematike, ki se tiče vseh prizadetih vojnih veteranov in v upanju na vrnitev že priznanih nam pravic, vsi prav lepo pozdravljeni!

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3814
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3715
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 04.12.2021 23:07:09 | čas izdelave strani: 0,431s