< nazaj na novice

12. marec 2013 / Obvestila

Kraj: Pekre, 9.3.2013

Posvet s predsedniki in sekretarji območnih združenj v Pekrah

 

V soboto, 09.03.2012 je v Izobraževalnem centru v Pekrah potekal tradicionalni posvet s predsedniki in sekretarji območnih združenj. Udeležilo se ga je 90 članov, ki so zastopali skoraj vsa društva. Osnovni namen posveta je bil pogovor in uskladitev delovanja zveze  tako na organizacijskem  kot na finančnem področju.

 

Uvodoma je predsednik ZVVS Ladislav Lipič predstavil niz aktivnosti, ki jih je izvajala zveza in so bila v glavnem povezana z ukinjanjem pravic vojnim veteranom, kakor tudi z ustavitvijo financiranja v drugi polovici leta 2012 s strani pristojnega ministrstva.  

Vsi razpravljavci so se strinjali, da so bili  storjeni koraki pravilni in potrebni. Dejstvo, da so nas prepoznali kot organizatorje protestov in predvsem reakcija Policije s prekrškovno prijavo pa lahko smatramo kot pravno agresijo.

Predsednik ZVVS se bo v kratkem sestal tudi z župani, ki delujejo v Skupnosti slovenskih občin, ter jim predstavil delovanje veteranske organizacije in jih pozval, da tudi v bodoče skrbijo za primerno financiranje območnih združenj. Udeleženci so se tudi dogovorili, da v kolikor vsa prizadevanja za vrnitev veteranskih pravic ne bodo uspešna, bomo skupaj z Združenjem Sever in ostalimi veteranskimi organizacijami sprožili akcijo zbiranja 5000 podpisov volivcev in na ta način prisilili parlament k ponovni obravnavi našega predloga.

 

Prisotni so bili seznanjeni tudi z analizo porabe sredstev za leto 2012 ter podali nekaj konstruktivnih predlogov za nadaljnje delo. Kljub finančnim težavam pa je Zveza izvedla večino  predvidenih naloge. Razpravo o porabi sredstev smo združili tudi z razpravo o pripravi programa dela za leto 2013, saj sta neločljivo povezani. Pričakovano je bilo, da bo podanih več predlogov, katere so tiste prioritetne naloge, za katera je potrebno zagotoviti  denarna sredstva. Kljub temu tudi obstoječa razprava omogoča pripravo programa dela in finančnega vrednotenja programa za leto 2013.

 

Predstavniki območnih združenj so bili seznanjeni še s pripravo prvega posveta o Vlogi TO pri vzpostavljanju in varovanju slovenske osamosvojitve. Posvet, ki bo na republiški nivoja, bo v prostorih Državnega sveta v torek, 15. maja. Načrtovani so še vsaj trije pokrajinski posveti in sicer na za področje Dolenjske, Primorske in Gorenjske.

Predstavljen je bil tudi projekt ureditve Kataloga spominskih obeležij tajnih skladišč orožja iz leta 1990-1991. Projekt se izvaja skupaj z Združenjem Sever. Vsa območna združenja bodo v naslednjih dneh prejela obvestilo in obrazec, na katerem bodo sporočila podatke o tajnih skladiščih ter tudi zaprosilo za slikovno dokumentacijo.

 

Jankovič Mitja

 

Slikovne priloge

  • 12. 03. 2013
    Posvet s predsedniki in sekretarji območnih združenj ZVVS, Pekre 9.3.2013

  • 12. 03. 2013
    Predsednik ZVVS Ladislav Lipič med govorom v Pekrah 09.03.2013


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2885
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2834
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 15.04.2021 16:11:41 | čas izdelave strani: 0,397s