Ormož, 05. maj 2012 / Dogodki / Pomembno
Slovo od častnega člana OZVVS Ormož

  Člani OZVVS Ormož smo se v soboto, 5. maja 2012 posloviči od dr Jožeta Bešvira, častnega člana OZVVS.  Dr Jožetu Bešviru v slovo je spregovoril župan občine Ormož, o prispevki pokojnika k osamosvojitvi Slovenije pa je spregovoril predsednik OZVVS Miran Fišer in podaril domoljubnost ter izjemno moralno držo pokojnika in podporo pripadnikom MSNZ Ormož in Teritorialne obrambe v pripravah na vojno. Spominl je tudi na čas po vojni za Slovenijo, ko so se veterani organizirali v OZVVS in pri oblikovanju območnega odbora povabili v svoje vrste tudi dr Jožeta Bešvira in so se mu zahvalili za prispevek in podporo pripadnikom MSNZ in TO s podelitvijo naziva ČASTNI ČLAN OZVVS Ormož.  Ob slovesu od Dr Jožeta Bešvira, častnega člana OZVVS Ormož so se številni veterani vojne za Slovenijo vpisali v žalno knjigo, skupaj z OZSČ Ormož so k žari postavili častno stražo in ga počastili z veteranskim praporom v žalni povorki.   Člani OZVVS Ormož smo ponosni, da je bil Dr Jože Bešvir z nami!

Ljubljana, 31. marec 2012 / Srečanja
OZVVS Ptuj
Udeležba na glavnem zboru ZVVS

Delegacija OZVVS Ptuj se je udeležila Glavnega zbora Zveze veteranov vojne za Slovenijo

Šoštanj, 31. marec 2012 / Pozivi / Pomembno
Odprto pismo OZVVS Šoštanj predsedniku ZVVS, predsedniku Nadzornega odbora ZVVS in predsednici komisije za SFO

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Šoštanj (OZVVS Šoštanj) je  predsedniku ZVVS, Janezu Pajerju, predsedniku Nadzornega odbora ZVVS, Danijelu Božiču in predsednici komisije za SFO, mag. Rini Klinar poslalo odprto pismo. Obljuba visokih funkcionarjev ZVVS, da bo vloga za ponovno včlanitev OZVVS Šoštanj v ZVVS obravnavana na glavnem zboru, ki bo potekal  31.3.2012 v Ljubljani, je bila s strani funkcionarjev zveze prelomljena….

Ljubljana, 31. marec 2012 / Obvestila / Pomembno
Kandidatne liste

kandidatne liste za volitve v organe ZVVSfh

LJUBLJANA, 31. marec 2012 / Dogodki
OZVVS Murska Sobota
Predstavitev programa novo izvoljenega predsednika ZVVS Ladislava Lipiča

Na volilnem Glavnem zboru veteranov ZVVS, ki je bil 31.03.2012 v Ljubljani je za novega predsednika ZVVS izvoljen: Ladislav Lipič. Čestitamo! 

Ptuj, 30. marec 2012 / Srečanja
OZVVS Ptuj
Občni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ptuj

Občni zbor Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ptuj

Novo mseto, 20. februar 2012 / Dogodki
OZVVS Dolenjska
Srečanje veteranov Dolenjske in Bele Krajine

Veterani Dolenjske, Bele Krajine, Trebnjega in Društva Sever na tekmovanu v streljanju z zračno puško. V soboto 18.02.2012 so se v Novem mestu srečali predstavniki vseh veteranskih organizacij Dolenjske in Bele Krajine.

RTC Golte nad Mozirjem, 11. februar 2012 / Razpisi / Pomembno
OZVVS Velenje
9. državno prvenstvo veteranov vojne za Slovenijo v smučanju in streljanju Golte 2012

9. državno prvenstvo   veteranov vojne za Slovenijo v smučanju in streljanju bo potekalo  na smučiščih rekreacijsko-turističnega centra Golte nad Mozirjem v soboto, 11. februarja 2012 pod pokroviteljstvom General štaba SV in Zveza veteranov vojne za Slovenijo, izvajalci tekmovanja pa bodo v sodelovanju s Slovensko vojsko in Golte d.o.o. območni združenji veteranov in častnikov Velenje..

Radovljica-Vrba, 08. februar 2012 / Pohodi
OZVVS Domžale
Pohod miru in prijateljstva

Kulturni praznik ne bi bil več pravi, če ga ne bi ozaljšali s pohodom iz mrzle Radovljice, do Bleda, kjer smo bili prisotni krajši slovesnosti ob najstarejšem spomeniku našemu nesmrtnemu poetu. Vrba nas je pričakala s soncem obsijana in kulturno prostrana. Že deset let vztrajajo vrli Gorenjci s svojim pohodom, naj vztrajajo še mnogo let, dokler nam na Kranjskem dano bo živet.

Székesfehérvár, 21. januar 2012 / Proslave
OZVVS Murska Sobota
MEDNARODNO SODELOVANJE

Na povabilo madžarskih kolegov Beossa se je OZVVS M. Sobota udeležilo praznovanja ob 45. obletnici ustanovitve društva kjer smo  prijeli tudi pomembno priznanje za uspešno mednarodno sodelovanje z veterani Beossa iz Szekesfehervara.. Ob tej priložnosti nam je bilo v imenu  predsednika skupščine Županije Feher, Varga Tomasa podeljeno priznanje  za uspešno izgrajevanje mednarodnih stikov in nadpovprečno delo z  klubom vojaških upokojencev županije Feher. Sodelovanje med društvoma poteka že vrsto let in je na zglednem nivoju. V imenu OZVVS M. Sobota se za prijeto priznanje zahvaljujemo.

Murska Sobota, 06. januar 2012 / Srečanja
OZVVS Murska Sobota
Ponovoletni sprejem soboškega župana

V soboškem hotelu Diana je potekal tradicionalni ponovoletni sprejem župana Mestne občine Murska Sobota Antona Štihca.

Mala Lašna (Lukovica), 24. december 2011 / Dogodki
OZVVS Domžale
Odkritje obeležja Lokvanj

Na mestu, kjer je med osamosvojitveno vojno deloval učni center pod okriljem TO Domžale, smo odkrili obeležje, ki bo na to dejanje opominjalo in spominjalo nas in naše zanamce. V taboru učnega centra, pod poveljstvom, na žalost, sedaj že preminulega Martina Planka, so med vojno bivali vojaški obvezniki, ki so pobegnili iz vojašnic, ali kako drugače prebegnili in jih je iskala Vojaška Policija tedanje sovražne vojske JLA:

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 07.04.2020 03:05:23 | čas izdelave strani: 0,545s