< nazaj na dogodke

27. februar 2009

Kraj: Ptuj

OZVVS Ptuj

Letni občni zbor OZVVS Ptuj

V petek 27.2.2009 smo se člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ptuj zbrali na rednem letnem občnem zboru, zbralo se nas je 183. Dogodek pa so popestrili tudi gosti med njimi tudi poslanec Državnega zbora in župan občine Destrnik Franc Pukšič, ki je v nagovoru opozoril na dogodke, ki tudi med veterani vzbujajo precej ogorčenja to so zahteve tako imenovanih izbrisanih, zahteve bivših visokih oficirjev JA po pokojninah v Sloveniji in odločnosti s katero se moramo potegovati za pravično postavitev meje s Hrvaško. Veteranom se je tudi zahvalil za doprinos k nastanku Slovenije in izrazil osebno zadovoljstvo, da je lahko bil z nami.

Uvodoma sta podpredsednik in praporščak izvedla svečano veteransko dejanje. Nato sta svečanost s svojim nastopom popestrila naša veteranska prijatelja iz OZVVS Celje Viki Ašič in Andrej Bremec, ki sta nas popeljala v svet lepe slovenske pesmi tudi še ob koncu zbora. Njun nastop so vsi prisotni nagradili z velikimi aplavzi, predsednik Stanko Žitnik pa jima je v spomin podelil zbornik Ptuj in leto 91 s posvetilom.

V osrednjem delu smo pregledali naloge, ki smo jih izvedli v lanskem letu katerih najpomembnejša je bila ureditev in vselitev v nove prostore na Vičavi 1 v bivši vojašnici.

Sprejeli smo tudi obsežen program dela za leto 2009 med katerim so najbolj pomemebne naslednje aktivnosti: 19.3. od 7 do 10 ure se bomo udeležili krvodajalske akcije na ptujskem transfuzijskem oddelku, ki ga bomo posvetili bližnjemu materinskemu dnevu; ob dnevu državnosti 25. juniju bomo ob podpori Mestne občine Ptuj postavili spominsko obeležje na vse pomembne dogodke v naši zgodovini tudi vojni za Slovenijo; V jesenskih dneh se bomo v občini Kidričevo zbrali na letnem srečanju in postavitvijo spominskega obeležja, saj je bilo v Talumu v Kidričevem največje predvojno skrito skladišče TO na našem področju; V novembru pa bomo pripravili svečanost za vse člane in tudi vse naše simpatizerje, saj v decembru praznujemo deseto obletnico ustanovitve našega združenja.

Ob koncu smo podelili priznanja območnega združenja nekaterim zaslužnim članom in tistim, ki so nam v preteklosti pomagali na različne načine. Bronasto priznanje OZVVS Ptuj je prejel Franc Rozinger. Zahvalo za pomoč in sodelovanje pa Janez Rojko, Martin Ozmec, Osnovna šola Juršinci, Šolski cenetr Ptuj in Poklicna in  elektro tehniška šola Ptuj.

 

Po uradnem delu smo se ob družabnem srečanju pogostitvi in ponovnem nastopu Vikija Ašiča in Andreja Bremeca zadržali v obujanju spominov na vojno in prijetna srečanja v preteklih letih.

 

Ob koncu vas vse veteranke in veterane OZVVS Ptuj vabim na krvodajalsko akcijo 19.3.2009 med 07.00 in 10.00 uro na transfuzijsekem oddelku ptujske bolnišnice.

 

Vlado Žgeč

podpredsednik

Slikovne priloge

 • 06. 03. 2009
  Poročilo predsednika

 • 06. 03. 2009
  Prijeten pogled na polno dvorano

 • 06. 03. 2009
  Svečano veteransko dejanje

 • 06. 03. 2009
  nastop gostov iz celjaKomentarji

uporabnik izraža strinjanje VLADO ŽGEČ , 10.03.2009 20:25
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
Nastop

Ja sta nas s petjem podžgala ta naša kolega Andrej in Viki s svojim nastopom. Bomo morali malo vaditi, da se jima lahko naslednjič pridružimo. Ja saj smo se tudi sedaj.

uporabnik izraža strinjanje VLADO ŽGEČ , 10.03.2009 20:24
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
Nastop

Ja sta nas s petjem požgala ta naša kolega Andrej in Viki s svojim nastopom. Bomo morali malo vaditi, da se jima lahko naslednjič pridružimo. Ja saj smo se tudi sedaj.

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja FRANCI HLIŠ , 03.03.2009 10:39
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
ZAHVALA

Iskrena zahvala gre Vikiju Ašiču in Andreju Bremcu za popestritev kulturnega programa na letnem občnem zboru OZVVS Ptuj.

sekretar OZVVS Ptuj Franci Hliš

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4037
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3910
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 08.12.2021 09:53:24 | čas izdelave strani: 0,420s