< nazaj na dogodke

12. november 2019

Kraj: Metlika - Semič - Črnomelj - Gornje Laze - Lokve

OZVVS Bela krajina

Jesenske slovesnosti v Beli krajini

Vsako jesen se v Beli krajini odvije več svečanosti, katerih se v lepem številu udeležimo tudi veterani vojne za Slovenijo, združeni v OZVVS Bela krajina. Tako je bilo tudi letos – od 25. oktobra do 7. novembra smo se udeležili kar petih dogodkov v vseh treh belokranjskih občinah.

 

Že v petek, 25. oktobra, se je odvila komemoracija v spominskem parku na Trgu svobode v Metliki. Na le-tej veterani nismo bili tako opazni, saj se nas je večina uniformiranih udeležila državne proslave ob Dnevu samostojnosti na Vrhniki.

 

V ponedeljek, 28. oktobra, pa je svoj občinski praznik praznovala občina Semič. Zelo dobro obiskana proslava se je odvijala v Kulturnem centru Semič. Veterani smo se praznovanja v lepem številu udeležili v svečanih uniformah. Ob nagovorih in bogatem kulturnem programu so v Semiču podelili tudi dve občinski diplomi in dve plaketi.

 

V četrtek, 31. oktobra, sta se odvili dve spominski komemoraciji: na črnomaljskem Gričku in na Gornjih Lazah v semiški občini. Obeh smo se tradicionalno v lepem številu udeležili belokranjski veterani s svojim praporom. K obema spominskima obeležjema pa smo položili tudi cvetje in sveče.

 

V četrtek, 7. novembra pa smo se s praporom in v svečanih uniformah udeležili spominske slovesnosti na Lokvah pri Črnomlju v spomin prvemu poveljniku slovenske vojske Francu Rozmanu-Stanetu, ki je preminul v bližini. Tudi tu smo prisluhnili nagovorom in kulturnemu programu in k obeležju položili cvetje in sveče.

 

                                                                                      Peter Golobič

 

Fotografije:    Jurij Jelerčič, Bojan Jakša in Peter Golobič

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 12. 11. 2019
    slovesnost


Povezave


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 626
št. pogledov trenutnega uporabnika: 618
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 08.12.2021 10:22:24 | čas izdelave strani: 0,478s