< nazaj na dogodke

08. januar 2019

Kraj: Doljni Suhor pri Metliki

OZVVS Bela krajina

75-letnicaodhoda XIV. divizijena Štajersko

V nedeljo, 6. januarja 2019 popoldne je bila na Dolnjem Suhorju pri Metliki organizirana slovesnost ob 75-letnici odhoda XIV. divizije na Štajersko. Slovesnosti smo se tudi letos v lepem številu udeležili belokranjski veterani vojne za Slovenijo v svečanih uniformah in s svojim praporom. Poleg članov OZVVS Bela krajina so se slovesnosti udeležili še člani OZVVS Laško, PVD Sever Dolenjske in Bele krajine, OZSČ Bele krajine, belokranjskega Društva Generala Maistra, člani Udruge boraca iz Zagreba (Hrvaška) ter člani ZB za vrednote NOB. Iz Metlike na Suhor pa je bil organiziran tudi pohod.

 

Udeležence slovesnosti sta pozdravila metliški župan Darko Zevnik in predsednik ZB za vrednote NOB Tit Turnšek, nato pa je spregovoril slavnostni govornik - poslanec v evropskem parlamentu, dr. Igor Šoltes. Pismo svojega strica Alojza Dolničarja pa je prebrala Danica Dolničar.

 

Slovesnost je popestril priložnostni kulturni program, v katerem je nastopil upokojenski ženski pevski zbor iz Metlike, recitator Simon Bajuk, učenci suhorske šole in ansambel Andreja Bajuka.

 

V nadaljevanju so predstavniki ZB za vrednote NOB vodji suhorske šole za prizadevno osveščanje mladih o dogodkih med NOB izročili srebrno plaketo ZZB.

 

 Vir: Peter Golobič in Božo Šober

Slikovne priloge

  • 08. 01. 2019
    Praporščaki na slovesnosti


Povezave


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 193
št. pogledov trenutnega uporabnika: 179
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 23.08.2019 02:03:20 | čas izdelave strani: 0,397s