< nazaj na dogodke

15. oktober 2017

Kraj: Smuk nad Semičem (547)

OZVVS Bela krajina

Športno tekmovanje in kostanjev piknik belokranjskih veteranov

Osrednja aktivnost belokranjskih veteranov na področju občine Semič je vsakoletni oktobrski kostanjev piknik na Smuku nad Semičem. Tako je bilo tudi letos – veterani smo se na tej prijetni točki zbrali v petek, 13.10.2017.

 

Poleg belokranjskih veteranov so v našo družbo prišli tudi prijatelji iz dolenjske in kočevske organizacije ter veterani iz hrvaškega združenja Ozalj-Žakanje. Na začetku druženja nas je pozdravil predsednik dolenjskega pokrajinskega odbora VVS Slavko Malešič, s svojo prisotnostjo pa so naše druženje počastili tudi vsi trije belokranjski podžupani.

 

V prelepem jesenskem dnevu smo se pomerili v različnih športno-zabavnih disciplinah: v metu kamna z rame, v vleki terenskega vozila navkreber in v ocenjevanju višine do obešenih suhomesnih dobrot.

 

Veteransko druženje je imelo že tretje leto zapored tudi humanitarno noto. Letos smo za družino bolne Tjaše Smolej s Črešnjevca pri Semiču zbrali in oddali Območnemu združenju Rdečega križa Črnomelj kar 220 EUR.

 

Po malici in ob tradicionalnem pečenem kostanju smo poskusili tudi letošnje mošte, ki so jih pridelali belokranjski veterani, seveda pa smo ob zvokih harmonike tudi skupaj zapeli nekaj priložnostnih pesmi. Kar prehitro je prišla noč in ob odhodu smo si zaželeli nasvidenje do naslednje jeseni.

 

Fotografije: Hermina Golobič in  Bojan Jakša

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 15. 10. 2017
    kostanj


Povezave


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4156
št. pogledov trenutnega uporabnika: 4143
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 02:47:02 | čas izdelave strani: 0,429s