< nazaj na dogodke

02. september 2017

Kraj: Kanižarica pri Črnomlju

OZVVS Bela krajina

Belokranjski veterani smo se pomerili na strelišču

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZVVS) Bela krajina je letos že tretjič organiziralo strelsko tekmovanje z malokalibrsko (MK) puško za svoje člane. Letošnje tekmovanje smo organizirali in izvedli v soboto, 2. septembra 2017, na strelišču Kluba praktičnega streljanja Črnomelj v Kanižarici pri Črnomlju.

 

Za udeležbo na tekmovanju se je prijavilo 34 članov OZVVS Bela krajina, zaradi slabega vremena pa nas je na strelišče prišlo nekaj manj – sedemindvajset.

 

Veljala so naslednja  pravila: streljanje s serijsko MK puško leže z naslonom na razdalji 50 metrov na tarčo za MK puško (velikosti 22,5 x 22,5 cm) s tremi poskusnimi streli in z desetimi streli za oceno.

 

Kljub občasnemu dežju je tekmovanje pod skrbnim vodstvom vodje streljanja potekalo nemoteno in brez težav smo kar hitro opravili s streljanjem.

 

Sledilo je tradicionalno druženje ob lovskem golažu in rujni kapljici, zatem pa je nastopil trenutek razglasitve rezultatov in podelitev diplom in medalj. Najboljši rezultat je dosegel veteran Robert Konda, drugi je bil Alfonz Baškovič, tretji pa Rajko Miketič.

 

Za uspešno izvedeno tekmovanje se zahvaljujemo vodji streljanja Jožetu Kočevarju s pomočniki in Klubu praktičnega streljanja  Črnomelj, za postreženi lovski golaž Lovski družini Adlešiči, za belokranjsko kapljico pa veteranu Martinu Henigsmanu.

 

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 04. 09. 2017
    skupina najboljših


Povezave


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 2711
št. pogledov trenutnega uporabnika: 2697
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 11.04.2021 03:51:15 | čas izdelave strani: 0,414s