< nazaj na dogodke

17. februar 2017

Kraj: Metlika

OZVVS Bela krajina

LETNI ZBOR BELOKRANJSKIH VETERANOV

Belokranjski veterani vojne za Slovenijo smo se na svojem letnem zboru zbrali v restavraciji vinske kleti KZ Metlika v petek, 17. februarja 2017. Na zbor je iz vseh krajev Bele krajine prišlo kar 196 članov Območnega združenja VVS Bela krajina in 26 gostov.

 

V delo zbora nas je z intoniranjem državne himne uvedel oktet Janževo, sledil pa je prijeten kulturni program mladih Metličanov.

 

Po izvedenem svečanem veteranskem dejanju in izvolitvi organov zbora smo prisluhnili podrobnim poročilom o delu naše organizacije v preteklem koledarskem letu in se vključili v razpravo. Izvolili smo tudi nadomestnega člana predsedstva – Antona Kambiča iz Črnomlja.

 

Nadaljevali smo s predstavitvijo in sprejemom programa dela v letošnjem letu. Le-ta je kljub omejenim finančnim možnostim vsebinsko bogat in ambiciozen.

 

Sledili so pozdravni nagovori naših gostov in Slovenije in Hrvaške, ki so na nas delovali precej vzpodbudno. Osrednji govornik na letošnjem srečanju pa je bil mag. Miloš Bizjak, državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije.

 

Delo zbora se je nadaljevalo s podelitvijo priznanj našim članom in organizacijam, ki so omogočile naše uspešno dosedanje delo, s čimer smo se želeli zahvaliti tudi Belokranjskemu muzeju. Uradni del smo zaključili s podelitvijo članskih izkaznic tistim, ki so na novo vstopili v naše vrste.

 

V neformalnem delu srečanja so nam zaposleni v KZ Metlika postregli z okusno večerjo in kakovostno lastno pijačo in naše srečanje smo zaključili s prijetnim veteranskim druženjem.

 

Slikeke : Peter Golobič

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 21. 02. 2017
    podelitev priznanj


Povezave


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4921
št. pogledov trenutnega uporabnika: 4893
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 01:48:33 | čas izdelave strani: 0,532s