< nazaj na dogodke

28. september 2016

Kraj: Kočevska Rek,Gotenniška gora

OZVVS Bela krajina

Pohod veteranov in planincev na Goteniški Snežnik

V počastitev spomina na prvi javni postroj pripadnikov kasnejše 1. specialne brigade MORiS decembra 1990 in s tem na začetke vojske nove države Slovenije so prizadevni kočevski veterani, skupaj s krovno organizacijo ZVVS in s Planinskim društvom Kočevje organizirali in izvedli 24. tradicionalni pohod na Goteniški Snežnik. Tudi letos smo se pohoda udeležili belokranjski veterani vojne za Slovenijo.

 

Čeprav vremenska napoved ni bila obetavna, se nas je dvanajst belokranjskih veteranov zjutraj odpeljalo proti Kočevski Reki. Tu so nas na prireditvenem prostoru pozdravili prijatelji iz kočevske organizacije. Po pozdravnih nagovorih smo se odpeljali v Gotenico, odkoder se nas je okoli sedemdeset podalo proti Goteniškemu Snežniku.

 

Skupno smo se povzpeli čez najtežji del poti čez Kameni zid, odkoder pa je šlo bolj položno proti cilju. Ob »postojanki« s čajem in prigrizkom nas je pozdravil tudi predsednik naše krovne organizacije general Ladislav Lipič. Kmalu smo že zavriskali na osvojenem vrhu Goteniškega Snežnika. Naš pohod je nekoliko motil dež, vendar pa našega razpoloženja ni mogel pokvariti.

 

Pot smo nadaljevali čez Taborsko steno do Taborske jame, kjer smo obudili spomin na dogodke iz NOB. V bližini so nas že čakali avtobusi, ki so nas odpeljali na prireditveni prostor v Kočevski Reki. Tu smo po krajši slovesnosti ob toplem obroku, pijači in glasbi v pogovoru obudili spomine na velike dni pred četrt stoletja in kar prekmalu je napočil čas za vožnjo domov.

 

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 28. 09. 2016
    začetek pohoda


Povezave


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 3457
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3450
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 15.04.2021 16:51:07 | čas izdelave strani: 0,411s