< nazaj na dogodke

02. maj 2015

Kraj: KRAŠNJI VRH, OBČINA METLIKA

OZVVS Bela krajina

8. TRADICIONALNI POHOD NA KRAŠNJI VRH

Belokranjski veterani smo se dogovorili, da bomo svoje aktivnosti enakomerno porazdelili po vseh treh občinah, iz katerih prihajamo.

Vsako leto je prva na vrsti metliška občina: tako smo letos organizirali že osmi tradicionalni majski pohod veteranov na najvišji vrh metliške občine – na Krašnji vrh.

Lanski pohod je žal močno oviral dež, zato je bila lani udeležba občutno slabša, kot običajno. Tudi v soboto, 2. maja letos vreme ni kazalo veliko bolje, zato smo se od doma odpravili z mešanimi občutki, opremljeni z vsem potrebnim za ponovni »mokri« pohod.

Vendar pa smo bili že na zbirališču v Metliki boljše volje, sam je vreme že kazalo nekoliko prijaznejši obraz. Tako se je preko štirideset pohodnikov – veteranov, njihovih družinskih članov in prijateljev, odpravilo proti cilju.

Z vsakim kilometrom poti je ob izboljševanju vremena razpoloženje naraščalo in ob prijetnih pogovorih in šalah smo mimo Slamne vasi in čez Bojanjo vas v strnjeni skupini prispeli na Krašnji vrh. Tu je sledilo obvezno fotografiranje, nekaj nagovorov, nato pa smo zasedli »položaje« ob mizah na prostem, saj je bilo na soncu prav prijetno.

Naši gostitelji – metliški planinci – so nam urno postregli s hladno pijačo, sledila pa je še pogostitev s slastno pečenko. V prijetni družbi je čas kar prehitro mineval. Nekateri udeleženci pohoda smo se povzpeli tudi po zavarovani planinski poti, seveda pa tudi brez petja ob harmoniki ni šlo.

V tedaj že lepem sončnem vremenu smo se skupaj odpravili proti Radovici, kjer nas je čakala osvežitev in avtobus, s katerim smo se odpeljali na izhodišče v Metliko.

Vsi smo ugotavljali, da smo preživeli prav prijeten dan med prijatelji – veterani, s katerimi si imamo o minulih in današnjih dneh vedno veliko povedati. Ob tem smo si tudi obljubili, da se vidimo na prireditvah in dogodkih, ki bodo letos še sledili, vsekakor pa se bomo drugo leto zopet družili na pohodu veteranov na Krašnji vrh.

Vir: Peter Golobič

 Vir: Peter Golobič

Slikovne priloge

  • 04. 05. 2015
    Pohodniki na cilju pred kočo


Povezave


Komentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 5453
št. pogledov trenutnega uporabnika: 5439
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 03.12.2021 02:18:21 | čas izdelave strani: 0,450s