< nazaj na dogodke

04. oktober 2014

Kraj: Tolmin

Komemoracija pri kostnici na sotočju Soče in Tolminke

Na Soški fronti se je bojevala množica vojakov, ki so bili napoteni na omenjeno bojišče iz različnih predelov Evrope ter tudi različnih veroizpovedi. Med njimi so bili tudi nemški vojaki, ki so sodelovali v bojih na 12. soški fronti.

Padlo jih je več kot 1000 in v obdobju pred 2. svetovno vojno, je bila na sotočju Soče in Tolminke zgrajena kostnica, v kateri so pokopani vsi mrtvi nemški vojaki.
V spomin na te dogodke in predvsem, kot dejanje spomina na vse padle je omenjeno kostnico v soboto, 4. oktobra 2014 obiskala tudi delegacija društva vojnih in rezevnih častnikov in vojakov iz nemškega mesta Brannenburg iz zvezne dežele Bavarske pod vodstvom polkovnika v pokoju Manfreda Benkla. Na njihovo povabilo, smo se  Veterani vojne za Slovenijo udeležili komemorativne svečanosti in polaganja venca padlim vojakom.
Polkovnik Benkel je zelo dobro seznanjen tudi z dogodki iz osamosvojitvene vojne leta 1991 in je v svojem nagovoru še posebej poudaril našo prisotnost in veliko zadovoljstvo, da smo se jim pridružili pri tem pietetnem dejanju. Kot veliko čast si štejejo prisotnost praporja Območnega združenja Gornje Posočje, ki je enakopravno sodeloval v prireditvi skupaj z njihovimi društvenimi praporji.
Na komemoraciji je bila prisotna tudi županja občine Kobarid ga. Darja Hauptman ter direktor Kobariškega muzeja g. Jože Šerbec.
Zvezo veteranov vojne za Slovenijo so zastopali: podpredsednik Marjan Grabnar, generalni sekretar Mitja Jankovič, predsednik območnega združenja  Gornje Posočje Ciril Metod Leban, sekretar Vito Berginc  in praporščak Roman Zabreščak.Vir: ZVVS

Slikovne priloge

 • 06. 10. 2014
  Delegacija društva vojnih in rezervnih častnikov in vojakov iz nemškega mesta Brannenburg

 • 06. 10. 2014
  županja občine Kobarid Darja Hauptman, Manfred Benkel, Marjan Grabnar, direktor Kobariškega muzeja Jože Šerbec

 • 06. 10. 2014
  Praporščaki

 • 06. 10. 2014
  Udeleženci komemoracijeKomentarji

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 1812
št. pogledov trenutnega uporabnika: 1804
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.05.2020 10:16:31 | čas izdelave strani: 0,404s