< nazaj na dogodke

23. maj 2009 / Mediji / Pomembno

Kraj: Spodnja Slivna

Protestno pismo

Spoštovani,

 

v soboto, 23. 05. 2009, je Zveza veteranov vojne za Slovenijo pripravila svojo tradicionalno in vsakoletno prireditev na Geoss-u, na katero smo tako kot vedno povabili vse osrednje slovenske medije. Osrednji govornik je bil načelnik GŠSV generalmajor Alojz Štajner, ki je tudi sam veteran vojne za Slovenijo.

Dan veteranov praznujemo 17. maja, saj smo se leta 1990 tega dne v Sloveniji uprli ukazu tedanje JA po predaji orožja.

Zveza veteranov vojne za Slovenijo je skupaj z društvom Geoss na Zg. Slivni postavila pomnik Rodoljubu osamosvojitvene vojne. Pomnik stoji na geometričnem središču Slovenije prav iz razloga, da simbolizira združevanje in sodelovanje vseh prebivalcev Slovenije in ne cepitev in delitev, ki sta vedno bolj del našega vsakdanjika.

Kaže pa, da organizacija, kot je naša, ni zanimiva za medije, saj se jim poročanje s takšne prireditve ni zdelo dovolj zanimivo in spektakularno. Na prireditvi ni bilo niti enega predstavnika javne televizije in ne predstavnikov osrednjih slovenskih časopisnih hiš. Mar so dobre in pozitivne novice res umrle in je zanimivo samo še aferaštvo?

Kaže, da bomo morali postati organizacija, ki bo ustvarjala afere, ki si bo izmišljala laži in podžigala javnost z neresnicami in s čim podobnim. A tega tudi v bodoče ne bomo počeli. Še vedno bomo zagovarjali sodelovanje in solidarnost na vseh nivojih, na katerih delujemo. Boli pa nas ponižujoč odnos medijev do veteranov vojne za Slovenijo, ki smo v osamosvojitveni vojni brezpogojno bili pripravljeni darovati tudi svoje življenje. Brez nas in našega oboroženega odpora takratni JA ne bi imeli to, kar imamo danes: svobodno in demokratično Slovenijo.

Povsem jasno je, da ne moremo in ne želimo vplivati na uredniško politiko, ki mora biti samostojna in neodvisna, menimo pa, da si le zaslužimo vsaj delček spoštovanja za dejanja, ki smo jih opravili za dobrobit vseh nas. Res je, da so mediji ta dan pokrili prireditev, ki je bila posvečena pekrskim dogodkom, a to je bil le en dogodek v nizu vseh ostalih, ki so združeni pod praznovanjem dneva veteranov.

Dan veteranov je osrednji praznik za veterane osamosvojitvene vojne. Praznik, ki zajema vse dogodke; od zavrnitve ukaza o oddaji orožja do odhoda (še bolje izgona) zadnjega vojaka JA iz ozemlja Slovenije.

Takšne prireditve so namenjene spominu in opominu generacijam, ki prihajajo za nami. Ubog bo narod, ki se bo sramoval in zaničeval svojo preteklost. Pa se nimamo česa sramovati, še več, lahko smo sila ponosni na tiste čase. S takšnim odnosom naših medijev do veteranov vojne za Slovenijo se ne moremo strinjati in odločno protestiramo.

Veteranski pozdrav.

Janez Pajer
predsednik

Slikovne priloge

  • 26. 05. 2009
    geoss


Datotečne priloge


Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja VLADO ŽGEČ , 06.06.2009 22:52
ocena (-2)
se strinjamse ne strinjam
Poročanje o aktivnostih ZVVS

Že precej časa nazaj (nekaj let), to je bilo v tistih časih, ko so na televiziji bili dnevno "izbrisani", sem na ZVVS poslal protestno pismo, ko sem ugotovil, da sem se udeležil kar nekaj prireditev Zveze pa o njih nisem v nobenem mediju zasledil poročanja. To pomeni, da smo zamudili že kar nekaj časa, da bi to stanje izboljšali. Sprašujem se kje so tisti domoljubni novinarji, ki so leta 91 skupaj z nami bili boj za samostojno Slovenijo in sproti poročali o dogodkih z bojišč. Ali jih znamo pritegniti v naše vrste? Ugotavljam, da novinarji sledijo vidnim predstavnikom Slovenske oblasti (nekateri so tudi bili aktivni udeleženci osamosvajanja). Ali znamo tudi njih pritegniti k našim aktivnostim? Pomembno pa je seveda tudi, da znamo pravilno načrtovani naše aktivnosti, da se ne prekrivajo z drugimi.

Vsekakor pa podpiram ves trud, da bi bili veterani bopj prepoznavni v javnosti.

Vlado Žgeč

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. ERNEST ANŽELJ , 06.06.2009 06:56
ocena (3)
se strinjamse ne strinjam
v razmislek vsem domljubom

Spoštovani!

Imam nekaj vprašanj za odgovorne na Zvezi veteranov vojne za Slovenijo:

1. Zakaj ZVVS ne sodeluje bolj aktivno pri organizaciji počastitve 23. maja v spomin na Pekerske dogodke? To da veterane poziva v Pekre mestna oblast pač ne more biti dovolj. Bistveno bolj aktivni so v ZSČ in celo v ostalih domoljubnih združenjih...
2. Zakaj prav na ta datum pripravljate prireditev na Geoss-u in tako delite veterane in domoljube na dve prireditvi? Da ne bo nesporazuma - Dan veteranov praznujemo 17. maja, v časten spomin na leto 1990, ko smo se v Sloveniji uprli ukazu tedanje JA po predaji orožja.Zato ne razumem zakaj počatitev prirejate na 23. maj, ko smo se domoljubi v Mariboru ob Pekerskih dogodkih uprli in pokazali složnost, ki je danes postala tako redka dobrina - tudi v ZVVS ? Menim, da je potrebno počatiti 17. maj in prirediti srečanje domoljubov na ta datum...
3. Postavlja se mi vprašanje ali štajerski veterani nismo vredni da vodstvo ZVVS pozove vse veterane na slovesnost v Pekre in se bistveno bolj aktivno potrudi pri pripravi počastitve spomina na čas, ko smo v Mariboru pokazali in dokazali složnost, pogum in domoljubje !

Ernest Anželj - armbrust

uporabnik izraža nestrinjanje Howdee , 04.06.2009 15:34
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
Sramotno za ZVVS

Tole protestno pismo je prej v sramoto zvezi, kot tistim, katerih delo cilja. Zakaj?

Kot prvo, protestirate o neudeležbi medijev na nekem dogodku, za katerega ni na vaši lastni spletni strani najti niti vrstice, preden se je sam dogodek zgodil. Edino pravo poročilo iz tega dogodka je najti od OZVVS Ptuj, vodstvo zveze pa ni iz dogodka niti poročalo, kot bi lahko. Pa potem to pričakujete od drugih.

Drugič, to protestno pismo je objavljeno med seznam dogodkov namesto novic in z datumom dogodka, na katerega se protest navezuje, čeprav je datum protestnega pisma 3 dni kasneje. Nehajte metati pesek v oči opazovalcev! To protestno pismo ni ne novica, ne dogodek in sodi največ v novo debato med forume, kjer so tudi vsa ostala protestna pisma, odprta pisma in mnenja vaših članov ali predsedstva. Delati ga prav posebej vidnega s posebno povezavo na prvi strani, istočasno pa zanemariti njegovo kvaliteto ne meče prav dobre luči na zvezo!

In tretjič, že sama oblika protestnega pisma in oprema s tisto patetično majhno sličico, na katero je do sedaj kliknilo 47 uporabnikov za povečavo, dobili so pa celo novo stran z isto majhno sličico, pove veliko o tem, kako dobro znate uporabljati svoj lasten sistem obveščanja tako članov, kot s tem tudi medijev. Če odprem skoraj katerokoli drugo slikovno opremljeno novico, se prikažejo na klik avtomatično pravilno raztegnjene slike. Sistem vam očitno omogoča več udobja, kot ste ga pripravljeni ali pa sploh znate uporabljati.

Patetično!

Istočasno se povsem strinjam s komentarjem uporabnika z vzdevkom "veteran91" in, če imate vsaj kanček vesti, od vas pričakujem na to temo dodatna pojasnila. Pritoževati se je lahko, vendar pa s svojim protestnim pismom direktno napadate neodvisnost novinarjev in medijev ter njihovo profesionalno integriteto, v opravičilo tega dejanja pa ne podate niti vrstice dokaza, da so bili mediji o tem dogodku korektno in pravočasno obveščeni. Tudi če so bili, mora protestno pismo vsebovati te reference, drugače je nesmiselno enostransko natolcevanje in klevetanje. Tako se še do danes, deset dni kasneje, to pismo tudi bere in nobena medijska hiša, ki kaj da nase, vam ne bo postregla niti z odgovorom, kaj šele opravičilom.

In, še preden se na moj komentar vsuje kup neargumentiranih pripomb, ne, jaz nisem ne novinar, ne zaposlen v kakršnikoli medijski hiši (in nikoli bil) in bi protestno pismo načeloma podprl, če bi imelo glavo in rep.

Lep pozdrav!

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja veteran91 , 03.06.2009 13:38
ocena (4)
se strinjamse ne strinjam
KAJ DELA ZVVS?

Morda se morate na sedežu ZVVS vprašati, zakaj nikogar ni bilo oz. kaj delate narobe...ali ste že sami sebi dovolj, da obstajate?
Ste povabili DZ in poslance in evroposlance in kandidate in politike, itd.(kaj je vaš potek/načrt odnosa z javnostmi?) Potem bi vsi mediji prileteli 14 dni pred evro volitvami!Protestno noto pa lahko napišete vsak dan..kajne? Pa šeto ne objavijo! :))

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. BORIS VUKAN , 28.05.2009 21:32
ocena (-1)
se strinjamse ne strinjam
Pravilno

Spoštovani!
Je že bil čas,da se tudi medijem pove,da tudi oni ne bi mogli tako poročati,kot poročajo,če ne bi bilo leta 1990 in 1991 nas,veteranov,ki smo bili pripravljeni dati tudi življenja za samostojno Slovenijo.Opisani primer v protestnem pismo g.Janeza Pajerja ni edini primer nespoštovanja medijev do veteranske organizacije,saj imamo tudi območna združenja pogosto probleme z nezainteresiranostjo in izogibanju poročanja medijev na raznih prireditvah in proslavah v organizaciji OZVVS.Zakaj tako,nam ni jasno.
Odločno podpiram in zagovarjam to protestno noto g.Janeza Pajerja,predsednika ZVVS.

Upravnik kluba OZVVS Ormož
Boris VUKAN

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4071
št. pogledov trenutnega uporabnika: 3867
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 27.11.2021 01:18:42 | čas izdelave strani: 0,461s