< nazaj na forum

24. februar 2009 / Spletna stran / Splošno

Pohvale in graje

Pohvale in graje spletne strani ZVVS

Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja veteran91 , 17.05.2011 21:10
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
17-21?

Maj

- Dan ZVVS – Geoss (21.5.2011)

V nasprotju z 4.členom Statua ZVVS... Dan ZVVS=17.maj

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja veteran91 , 17.05.2011 11:55
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Veteran '91

17.maj 2011 - Dan veteranov ZVVS

Kako ZVVS obeležije današnji dan?

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja veteran91 , 04.10.2010 09:20
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Veteran '91

http://www.zvvs.si:82/publikacije/38_NOVICE_DNEVNIK_SI_20_09_2010_Ustanovni%20zbor%20Veteranov%20slovenske%20osamosvojitve%2023%20decembra_1.pdf

To je rezultat dela vrha ZVVS :((

Častni člani ZVVS in predsednik sekcije MSNZ ustanavljajo novo veteransko združenje in posredno delujejo proti ZVVS?

Statut ZVVS za takšne predviodeva tudisankcije,kajne?

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja veteran91 , 21.06.2010 18:09
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
VET91

Če mački stopiš na rep...(bojda) mijavka...ZELO!

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. NIKO KEŠINA , 05.06.2010 14:12
ocena (-1)
se strinjamse ne strinjam
Veteran91

Nihče na temu svetu se ne ukvarja za anonimkami in anonimneži. Drži pa, da je tebe strah izstopiti iz anonimnosti. Jaz se pa povsod podpišem z imenom in priimkom, nikoli anonimno. Če bi me bilo strah bi ostal anonimen tako kot ti.

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja veteran91 , 28.04.2010 21:05
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Veteran91

Že "številno" članstvo na FB (5 članov v mesecu in pol) samo o sebi govori o Vaši samovoljni in nepremišljeni potezi...očitno je,da se bojite anonimke...pa še na lastnem FB jo objavite kot "print screen" in slepo sklepate o osebnostnih lastnostih...!? Wau!

veteran91

uporabnik izraža strinjanje veteran91 , 23.04.2010 13:50
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Veteran91

G. Niko Kešina,
boste pa morali odgovorili vodstvu in predsedstvu ZVVS.

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. NIKO KEŠINA , 21.04.2010 23:42
ocena (-1)
se strinjamse ne strinjam
ZVVS NA FB

Anonimni osebi "veteran91" ne mislim odgovariti na zastavljeno vprašanje.

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja veteran91 , 13.04.2010 15:19
ocena (-1)
se strinjamse ne strinjam
ZVVS NA FB?

Zanima me, če kdo na sedežu ZVVS v Ljubljani, gen.sekretar,predsednik,predsedstvo (?)i.t.d. seznanjen s postavitvijo Facebooka ZVVS na FB, katere ustanovtelj ste oz. kdo vas je pooblastil za postavitev skupine z zaščitenim logotipom in imenom veteranske organizacije ZVVS na Facebook...

veteran '91

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. NIKO KEŠINA , 06.03.2010 14:29
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
VETERANI NA FACEBOOKU

Veterani vojne za Slovenijo tudi na Facebooku
http://www.facebook.com/group.php?gid=346577405911&ref=ts

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Miha Petelin , 11.04.2009 15:11
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
re: sivina

g. Likar,

najprej seveda hvala za pohvale, glede "sivin" pa vam ne morem odgovoriti iz stališča oblikovalca, ker sam pri izbiri barv, ki se uporabljajo na spletni strani, nisem sodeloval. Vam pa lahko zato nemara odgovorim celo bolj nepristransko, čeprav mogoče za odtenek preveč tehnično suhoparno...

Najprej, večina barv, ki so v uporabi na spletni strani niso "sivinski odtenki". Res je sem in tja kak grafični element "siv", vendar so taki tam, kjer ponazarjajo ali neaktiven ali neizbran element. Kot primer tega lahko služi stran aktivnosti, kjer so gumbi neizbranih tipov aktivnosti dejansko v odtenku sive barve, takoj za njimi pa sledi seznam aktivnosti, katerih podlage niso v sivinskih odtenkih, temveč prej v odtenku barve, ki ste jo sami namignili - SMB.

Mogoče bodo razlike bolj opazne na tej sliki:
1 vrstica: nekaj barv ozadij, v uporabi na spletni strani
2 vrstica: sivinski odtenek barve zgoraj
3. vrstica: 100% barvno zasičena vrednost iz prve vrstice
* tekst v kvadratkih ponazarja barvno zasičenost v skali od 0 (0%) do 255 (100%)


Upam, da zgornja slika dovolj nazorno ponazarja, da se na spletni strani praviloma ne uporabljajo dejanski sivinski odtenki, je pa res, da je njihova barvna zasičenost v povprečju komaj da kaj večja od 20%. Ali je to dovolj, ali ne, sam ne bom komentiral. Lahko pa Vam nemara pomagam pri odpravljanju nekaterih tehničnih "problemov", ki se žal dogajajo prepogosto in Vam preprečujejo videti barvne odtenke take, kot je oblikovalec predvidel. Predvsem tukaj mislim na "kalibracijo" oz. barvno uskladitev Vašega monitorja.

Nemalokateri, če ne skoraj vsi monitorji na trgu, pridejo iz trgovine na vašo mizo povsem nepravilno nastavljeni, praviloma za svetilne pogoje, kot jih tipično najdemo v trgovinah, kar naj bi pospeševalo prodajo. Verjetno pa mi ni treba posebej razlagati, da so svetilni pogoji v trgovinah povsem drugačni od doma ali pisarne, kjer niso prilagojeni večji uspešnosti prodaje, temveč "ergonomiji" oz. udobju in potrebam posameznikov (vključno z morebitnimi motnjami vida). Monitor, naj bo še tako dober in drag, tako potrebuje naknadno uskladitev za delo tam, kjer sedi.

Profesionalni monitorji, ki so temu primerno dragi (in jih uporabljajo grafični oblikovalci, mi navadni smrtniki jim pa na koncu zavidamo, ali pa smo na njih celo jezni, ko ne vidimo barv, ki jih vidijo oni), večinoma pridejo s kalibracijskim senzorjem in ustrezno programsko opremo za fino nastavitev glede na potrebe, praviloma pa celo podpirajo večjo barvno globino od cenejših, bolj dostopnih monitorjev. Vendar pa tudi cenejši monitorji (katere uporabljam tudi sam) s tem še niso rekli zadnje besede in marsikaj se da postoriti kar tako "na oko" z nekaj preprostimi nastavitvami, ki jih taki monitorji vendarle omogočajo.

Na to temo je bilo napisanih že mnogo člankov in marsikaterega najdete na svetovnem spletu brezplačno. Nekateri so napisani bolje, nekateri pač slabše ali pa so tehnično preveč zakomplicirani za nas, manj seznanjene z najnovejšimi tehnologijami na področju pirkaza slike in terminologijo, ki se tam uporablja.

Da ne bom dolgovezil, je poenostavljen postopek nastavitve monitorja takle:

1) Svetilnost (brightness, luminance,...) - odprite nek dokument, ki tipično ponazarja, za kaj monitor večinoma uporabljate. Če večinoma brskate po spletnih straneh, potem bo tudi ta stran služila namenu, če večinoma berete knjige ali pa pišete daljše tekste, potem odprite kako tekstno datoteko, za grafično oblikovanje pa že verjetno imate kako testno slikovno datoteko, kot npr. "pižama", kot jo najdete na televizorjih, ko postaji zmanjka programa. Monitor za začetek nastavite na najmanjšo svetilnost in jo postopno povečujte toliko časa, dokler bela ne začne "bleščati". Svetilnost nato zmanjšajte za par korakov, saj verjetno ni željeni učinek, da bi vas ob delu pogosto bolela glava.

2) Kontrast (contrast, gama,...) - za to nastavitev bo zadovoljivo služila tudi ta stran ZVVS, recimo aktivnosti. Kontrast nastavite na najmanjšo vrednost in ga postopno povečujte toliko časa, dokler ni razlika med "osivljenimi" oz. neizbranimi kategorijami nad seznamom pribljižno enaka razliki v ozadju med prvim in drugim zapisom v seznamu aktivnosti. Če tega na Vašem monitorju ne uspete doseči, potem kontrasnost nastavite tako, da bo razlika v ozadjih zapisov aktivnosti čim večja.

3) Barvna zasičenost (color saturation, color levels,...) - Odprite neko živopisno sliko, zasičenost zmanjšajte na minimum in jo postopno povečujte toliko časa, dokler ne opazite, da se zmanjšuje vidnost detailov (predvsem v odtenkih iste barve, najbolj občutljiva je tipično rdeča barva). Zasičenost na koncu zmanjšajte za par korakov, dokler ne opazite ponovno tistih "izginulih" podrobnosti.

Tako, Vaš monitor bi moral biti nastavljen za delo v Vašem delovnem okolju in za vrsto dela, ki ga na njem opravljate. Seveda so postopki, ki sem jih opisal, pribljižni in za kakega eksperta preveč posplošeni, vendar meni osebno zadostujejo na večini monitorjev. Ko si bom pa lahko privoščil profesionalni monitor za vrtoglavo ceno, bom pa mogoče te postopke še dopolnil. sevda, če je tudi na takih monitorjih preveč za pričakovati, da so že tovarniško pravilno nastavljeni za "splošno" delo.

Lep pozdrav, vesele praznike in v upanju, da Vam moj odgovor kaj koristi ;)

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. NIKO KEŠINA , 07.04.2009 14:50
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
NAŠA SPLETNA STRAN

Nekaterim je všeč drugim manj. Je vsekakor boljša kot prejšnja, v tem se strinjamo vsi. Torej, opaziti je da se dogajajo premiki. Da bo kdaj še boljša v to tudi vsi verjamemo. Taka ali drugačna, je naša in samo naša, veteranska.
Lepo pozdravljeni veteranke in veterani, kjerkoli že ste.
Niko Kešina - Jesenice
Facebook: Niko Kešina

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 7687
št. pogledov trenutnega uporabnika: 7223
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 29.01.2022 05:30:28 | čas izdelave strani: 0,467s