< nazaj na forum

24. februar 2009 / Glasilo Veteran / Splošno

Predlogi in pripombe

Predlogi in pripombe v zvezi z glasilom Veteran

Komentarji

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. JANEZ TRILLER , 14.01.2022 14:10
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
Aktivnost na forumu

Zdravo,

Imam pripombe na stran foruma. Je hudo potrebna prenove.
Sploh ne moreš dati komentarja pod vprašanje.
Druga stvar je pa neodgovarjanje na zastavljeno vprašanje.
Nekateri čakajo odgovor že leta in leta...
Če bi stran bila malo bolj odzivna, bi se tudi uporabniki bolj vključevali... lp janez triller

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. PETER RIŽNAR , 05.01.2022 18:26
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
PKP 10

V najnovejšem paketu protikoronskih ukrepov PKP 10 je bilo v medijih omenjena tudi enkratna solidarnostna pomoč za veterane. A se o tem ve kaj več - kateri veterani so vključeni (vsi...ali pa so omejitve) tako kot pri upokojencih??

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. JANEZ TRILLER , 30.08.2021 09:30
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Brezplačna vozovnica

Zanima me kako pridobiš brezplačno vozovnico za vlak. Obljubljene so 4 vožnje na leto. Oz če pripada letna vozovnica tudi zaposlenim.
Ker sedaj imajo tako vozovnico na voljo vsi upokojenci.

lp
janez

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. ADOLF ŠTORMAN , 08.03.2018 12:58
ocena (4)
se strinjamse ne strinjam
Socialna pomoč

Socialna pomoč se dviga, kaj pa veteranski dodatek? Socialna je bila vedno precej višja, sedaj je precej višja. Veterani smo gradili državo, da na konci dobi vsak prehajač več. Tu bi se morala ZVVS oglasiti in kakšno krepko povedati vladi. V končni fazi brez nas oni ne bi bili na takšnih položajih kot so. Malo več spoštovanja do veteranov bi lahko imeli.

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. MILČI ŽGANJAR , 11.11.2011 10:51
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
Strelišče za pištolo in puško ob CVVS Logatec

Včeraj sem bil prvič v našem centru CVVS v Logatcuin na strelišču ob CVVS, ki ga je uredilo SD VVS Slovenije. Ker sem bil pred leti aktiven strelec v PPS kategoriji sem želel s kolegi veterani ob druženju tudi rekreacijsko ohranjati strelsko kondicijo. Vendar pa so mi strelci zagrenjeno dejali, da se strelišče za puško in pištolo zapira zaradi "tajkunizacije"!??? in da ga imajo v uporabi samo še do konca leta!!!
Sem absolutno za hranitev objekta ki je funkcionalen, v uporabi in ob CVVS, kar omogoča tudi izvedbo mednarodnih strelskih srečanj veteranov.
Zanima me, kdo pozna to problematiko, kdo je odgovorna oseba, ki bi mi lahko dala odgovore na vprašanja o usodi/ lasti strelišča in možnosti, da strelišče ostane v svoji funkciji in se prepreči "privatizacija", ki bo uničila ta že izgrajeni objekt, ki prostorsko sodi v sklop CVVS. Strelci skupimo skupaj, morda še lahko kaj naredimo!
Veteranski pozdrav,
Milč

prosim kontaktirajte me preko maila: media.boom@siol.net

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. TOMI CURK , 21.02.2011 20:45
ocena (-1)
se strinjamse ne strinjam
Predlagam...

Da začnemo svetovno kampanjo "One Like for one Life"!

Kliknemo sem in kliknemo na "Všeč mi je". Morda res rešimo eno življenje.

http://www.facebook.com/pages/StopWorldWar

War

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. TOMI CURK , 21.02.2011 20:39
ocena (-1)
se strinjamse ne strinjam
Predlagam...

Da začnemo svetovno kampanjo "One Like for one Life"!

Kliknemo sem in kliknemo na "Všeč mi je". Morda res rešimo eno življenje.

http://www.facebook.com/pages/StopWorldWar/165947093453091

http://stopworldwar.net

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Miha Petelin , 21.03.2009 14:25
ocena (1)
se strinjamse ne strinjam
re: počasnost zbiranja podpisov za peticijo

Spoštovani g. Zoran,

iz vsebinskega vidika vašega komentarja ne morem kaj dosti komentirati, sam sem peticijo podpisal, čeprav nisem član zveze, ker se pač strinjam z njo, čisto tehnično gledano pa je s številom pogledov v primerjavi s številom podpisov takole:

Do tega trenutka se je na spletni portal prijavilo 2192 od skupaj 25225 uporabnikov (25184 članov ZVVS in 41 ostalih registriranih uporabnikov spletnega portala). Število 2192 je tako tudi maksimum možnih podpisov peticije, saj jo lahko podpišejo zgolj prijavljeni uporabniki, seveda vsak samo enkrat.

Od skupaj 2119 ogledov peticije sta si jo ogledala 202 člana skupaj 1561-krat in neregistrirani uporabniki skupaj 558-krat (te peticije ne morejo podpisati, dokler se ne prijavijo na spletni portal).

Čisto tehnično gledano tako trenutnih 146 podpisov prihaja od 202 različnih uporabnikov, ki bi lahko peticijo podpisali (so si peticijo ogledali in so registrirani uporabniki portala). To je 72% podpora.

Ali je to zadosten odstotek podpore peticiji, sam ne morem komentirati, tako da si o tem mnenje ustarite sami. Je pa res, da tisto število ogledov deluje sorazmerno previsoko glede na število podpisov, ker je to skupna statistika ogledov in ne število unikatnih uporabnikov, ki so si le-to ogledali.

Upam, da vam moj odgovor kaj koristi in lep pozdrav!

uporabnik izraža strinjanje g. ZORAN KOSMINA , 20.03.2009 17:40
ocena (0)
se strinjamse ne strinjam
počasnost zbiranja podpisov za peticijo

Spoštovani klegi,
čudi me.da ste se zamislili nad podpisom peticije.Če pogledamo število podpisov in število ogledov strani se postavlja vprašanje ali je zbiranje podpisov smiselno.Lejte,če smo se pred časom odločila za osamosvajanje,potem tudi sedaj ne bi smelo biti vprašanje pospisa peticije,ali pač?
V kolikor pri tolikih članih VVZS predlagatelj ne zbere mnoštvo podpisov, je bolje,da podpisovanje umakne.Ali oklevate?
Bravo.

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Miha Petelin , 26.02.2009 04:21
ocena (3)
se strinjamse ne strinjam
re: TEKOČA ŠTEVILKA

Hja, glede baz uporabnikov in članov je vse skupaj še veliko bolj strukturirano, pravzaprav gre za dve ločeni bazi, ki pa jih povezujejo določeni atributi...

tekoča številka zapisa je tam smiselna, se povsem strinjam, vendar pa glede na prikazane podatke še vedno ne bi bilo vidno, kdo je član zveze in kdo 'zgolj' registrirani uporabnik spletnega portala. Samo število se pa že izpiše na seznamu peticij. Stvar se seveda zakomplicira še toliko bolj, ker ima načeloma ena in ista oseba lahko več odprtih 'računov'. Seveda enega, ki je bil odprt avtomatično iz članske evidence, in nato poljubno mnogo kot 'zgolj' uporabnik. Navade ljudi so pač različne in nekateri bodo želeli ostati anonimni, pa bi vseeno radi izrazili podporo neki peticiji ;)

Res je, da lahko ta ena in ista oseba potem podpiše peticijo dvakrat, vendar administratorji takemu početju lahko sledijo in imajo za to na voljo orodja. Trenutno je pa spletni portal tako zastavljen, da uporabnikom niso vidni nobeni podatki od ostalih uporabnikov, razen 'uporabniško ime za prikaz'.

Tako je bolj podrobna statistika v nekaterih primerih žal na voljo zgolj administratorjem in moderatorjem vsebine portala, no, vsaj tista 'živa' statistika. Verjetno pa bo občasno sledil tudi kak izpis oz. obvestilo o statistikah, ali pa se lahko le-to seveda doda na sam opis peticije, ko se ta enkrat zaključi.

Za kaj več bi morali pa najprej spremeniti splošne pogoje uporabe portala, kar se pa verjetno ne bo zgodilo, ker so vsi uporabniki in tudi avtorji tega portala na njih vezani od objave. Pa osebno mislim, da je tako tudi prav. Tisti, ki imajo do več podatkov dostop, so za te tudi primerno odgovorni, ne gre pa pričakovati, da bi bili enako odgovorni tudi vsi ostali.

Lep pozdrav in še enkrat hvala za vse predloge :)

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja g. NIKO KEŠINA , 26.02.2009 01:18
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
TEKOČA ŠTEVILKA

Hvala Miha za hiter odgovor in izčrpno pojasnilo. Pri srfanju po naši spletni strani (to počnem z užitkom) sem naletel na še nekaj kar bi bilo vsekakor vredno dopolniti. Pri podpisu peticije manjka tekoča številka podpisnika. Namreč, želim takoj izvedeti številčno stanje koliko veteranov je že podpisalo peticijo in ločeno koliko ostalih (nečlanov), oz. obiskovalcev spletne strani. Vem da je to možno ker sta tudi dve bazi podatkov. Ena z člani in druga z nečlani. Hvala za dgovor in lep pozdrav z Gorenjske.
Niko Kešina, Jesenice

uporabnik komentira brez podanega strinjanja ali nestrinjanja Miha Petelin , 26.02.2009 00:12
ocena (2)
se strinjamse ne strinjam
re: Predlog (števec obiskov, sprememba gesla)

g. Niko, števcev obiskov je pravzaprav več in že delujejo na več nivojih, kako se bodo implementirali na spletne strani (prikaz) pa je še stvar dogovora. Nekaj jih je tudi že vidnih, kot naprimer pri seznamu forumov in debat, slikovnih, video in glasbenih gradivih...

Tudi sprememba gesla in seveda ostalih uporabniških podatkov (ne članskih podatkov, to je seveda druga baza in tam je že na razpolago možnost takojšnjega popravka kontaktnih podatkov in obvestilo zadolženim za podatke o neustreznosti/netočnosti ostalih podatkov člana ZVVS) je že v pripravi, teh nekaj prvih dni pa uporabnikom priporočam, da si (v primeru, da njihovega računalnika ne uporabljajo z istim uporabniškim geslom tudi drugi) nastavite, da vam kar brskalnik sam shrani geslo in Vam ga ne bo potrebno ponovno vpisovati. Vsi novejši brskalniki to zmorejo in je to tudi (ob upoštevanju prejšnjega pogoja) zadovoljivo varno.

Če pa pozabite svoje geslo, ga pa lahko že pridobite avtomatično na svoj elektronski naslov, zato na tem mestu vsem članom zveze, ki so gesla prejeli po navadni pošti, priporočam tudi, da vnesejo svoj elektronski naslov v obrazcu za spremembo kontaktnih podatkov v evidenci članov (če ga še niso sporočili zvezi po kaki drugi poti). Vnešeni el. naslov se bo tako osvežil tudi za zapis uporabnika spletnega portal in pošiljanje pozabljenega gesla bo s tem mogoče.

Hvala za predloge!

Vsebina spletne strani se prikazuje glede na uporabniški nivo. Za prikaz celotne vsebine, komentiranje in glasovanje je potrebna prijava.

Uporabniško ime:
Geslo:

Registracija novega uporabnika.

Pozabljeno uporabniško ime in geslo

Forum
Koristne informacije, aktualne teme
Peticije
Podpisovanje peticij o aktualnih temah
Veteran
Glasilo Veteran
Spomini 1991
Spomini na osamosvojitveno vojno
Mediji o nas
Časopisni izrezki, članki, ...
Kazalo strani
Prikaz drevesne strukture spletne strani
Kontakti
Pokličite nas, pišite nam ...

Izberi kategorijo

Proslave

Srečanja

Pohodi

Šport

Rezultati

Pozivi

Komemoracije

Vabila

Obvestila

Napovedniki

Razpisi

Svečanosti

Usposabljanje

Poročila o delu

Izberi vse

skupaj št. pogledov strani: 4654
št. pogledov trenutnega uporabnika: 4040
Slovenska Vojska Zaposlimo

ZVVS, Rojčeva ulica 16, p.p. 2780, 1110 Ljubljana, Telefon: 01 524-17-84, Telefaks: 01 524-26-88, E-pošta: zveza@zvvs.si

© 2008 ZVVS, Vse pravice pridržane!Avtorji / DisclaimerPravno obvestilo / LegalOblikovanje: potres izdelava spletnih strani in grafično oblikovanje

strežnik: ZVVS.si@zvvs.si | strežniški datum in čas: 22.01.2022 10:38:53 | čas izdelave strani: 0,446s